Warmtewinning

Hoe werkt geothermie?

Geothermie of aardwarmte is een techniek die we gebruiken om warmte uit de aarde te onttrekken. Dit gebeurt op basis van grondboringen. Door middel van sondes halen we de warmte naar de oppervlakte en met behulp van warmtepompen wordt deze warmte benut in gebouwen. De techniek laat ook toe om bij warme periodes te zorgen voor afkoeling van het gebouw op basis van actieve of passieve koeling. De onuitputtelijke energiebron gebruikt geen fossiele brandstof, onttrekt zich recht uit de aarde en is veilig.

Waarom kiezen voor geothermie

Geothermische boringen staan hoog op de interesse agenda bij veel nieuwbouwprojecten of renovaties. De opmars danken we aan de grote schommelingen in energieprijzen en de nieuwe technieken in warmtepompen als duurzaam en ecologisch alternatief voor de traditionele verwarmings- en airconditioningsystemen. De voorspelbare en stabiele kosten van aardwarmte, het betrouwbare karakter van het systeem en de ecologische winst maken van aardwarmte een ideale keuze voor particulieren en bedrijven.

image
image
image
image

Geothermie met
Onderbeke & Neirynck

Bij Onderbeke & Neirynck boren we al jaar en dag voor zowel particulieren als bedrijven. Bij ons hoor je dus geen onrealistische beloftes.

Wij zoeken de juiste informatie voor we beginnen en zorgen voor een nette werf wanneer we afleveren.

(Ver)bouwen staat voor velen gelijk aan onverwachte verrassingen. Om deze te vermijden zetten we in op: goed en eerlijk informeren en de mogelijkheden van de omgeving in kaart brengen.


VRAAG INFORMATIE

AFSPRAAK VOOR GEOTHERMIE
TOP